5 tips på hur du slutar stressa

I skolan så är det väldigt stressigt. Men man hinner inte riktigt slappna av för att det är prov och det är lektioner och du har saker att göra, och efter skolan och så allmän stress när du läste nyheterna i morse. För i tidningen så står det en massa saker som skrämmer upp dig rejält. Som T ex att det har varit en skjutning i stockholm och då blir du oroad.

Men här kommer 5 tips på hur du slutar stressa. 
 
1. Planera dina dagar.
Om du planerar dagen innan vad som ska hända dagen efter och har, koll på              allting och inte glömmer bort det viktiga du skulle göra.
 
2. Vakna tidigare.
Om du vaknar tidigare på morgonen så slipper du vara stressad över att komma till Jobbet eller skolan för sent. Och då kan du ta det lugnt och se på youtube eller vad som helst.
 
3. Kom tidigare.
Om du ska på ditt jobb eller skola och ska ha ett möte eller ha samling, eller friluftsdag på morgonen precis när ni börjar. Så då kommer du tidigare och passar tiden.
 
4. Andas.
Stressa inte upp dig på småsaker utan tänk att allting, löser sig och andas genom näsan och räkna kanske till 10 om du behöver.
 
5. Gör yogaövningar.
 
Gör yogaövningar för då så har du kroppskontroll och då tänker du inte så mycket utan, gör yoga övningarna typ i kanske 5 minuter, bara för att få en lugn stund för dig själv och sluta stressa.

Kommentera här: