Varför blir folk mobbade i skolan?

Varför är det nästan alla människor i skolan blir mobbade? Varför är det så? Vad innebär det att bli mobbad? Vad är skillnaden mellan att reta och att mobba? Varför blir man mobbad? Och varför mobbar man andra? 
 
Idag så har jag frågat några i min skola om dem har blivit mobbade. Och alla som jag frågade svarade ja på den frågan. Men varför är det så varför blir man mobbad igentligen? Jag ser nästan varje dag någon som blir retad. Men vad är skillnaden mellan att bli retad och att bli mobbad? Att bli retad är att dem typ din, mattebok eller att ta din penna och gör det liksom för att retas. Men att bli mobbad det är att dem tar sönder dina grejer, att dem säger fula saker till dig och allmänt är jävligt elaka. Jag vet att det är väldigt många som blir mobbade men frågon är, är det mobbning eller är det folk som retas med dem?
 
Vissa som mobbar vet inte ens att dem mobbar för att dem ser det, som skoj fast du inte tycker att det är skoj utan att det är mobbning. Och dem som mobbar brukar oftast ha ursäkten att det är bara på skämt, det är bara på skämt fast om man gör det, nästan varje dag så är det inte ett skämt utan att då är det mobbning. Det vanligaste mobbingarna är ju så klart sykisk,fysisk mobbning och så finns det även, nätmobbning. 
Men om du blir retad i skolan till exempel så ska du stå upp mot dig själv att du, säger ifrån. Men du kan alltid gå till en lärare dina föreldrar eller en vän. Men om man mobbar en person så mycket så att den person inte vill, leva mer och gråter varje natt och som måste må dårligt bara för att den personen blir mobbad. 
 
Det finns ett ord som heter iaktlåtenhet alltså se men inte agera om du ser någon som blir slagen, men du hjälper inte den personen utan att du bara, kollar på. Om du ser någon bli mobbad eller retad hjälp den personen då för då bryter vi det här, mönstret. Och kom ihåg att alltid tro på er själva>3
 
 

Kommentera här: